Back

Scrum coaching

Een agile scrumcoach inhuren

Hoe haal je voordeel uit agile werken met scrum? De ‘regels’ van agile en scrum zijn simpel te begrijpen, maar de praktijk blijkt vaak lastiger. Vergelijk het met sport: de regels goed kennen betekent niet dat je direct een topsporter bent. Dit geldt ook voor werken met agile en Scrum. Agile werken leidt niet zomaar naar succes.  Wij helpen jouw team en je organisatie op weg naar blijvend scrumsucces in de praktijk.

Jouw scrum coaching

Kickstart scrum

Een scrumcoach die jouw teams helpt op weg naar de eerste sprint

De Kickstart scrum is een traject waarin je als scrumteam wordt getraind in toepassen van scrum. Daarna duikt de scrumcoach met jou de praktijk in. Hij/zij begeleid jouw scrumteam(s) naar een succesvolle start van jullie eerste sprint. Het doel: Een vliegende start voor jouw scrumteam(s).

Agile Coach

Een coach voor jouw scrumteam of organisatie

Na een kickstart scrum kun je een scrumcoach inzetten die voor een langere periode jouw team(s) scrum master(s), product owner(s) coacht in de praktijk. Een frisse en ervaren blik van buitenaf die jouw organisatie helpt groeien in de agile scrum manier van werken in jouw praktijk. Het doel: de scrumcoach overbodig maken!

TEAM SCAN

Scan je (scrum)team en realiseer gedragsverandering

Zit jij met een team dat vastloopt? Scan je team en ontdek de patronen en drijfveren van jouw managementteam of scrumteam. Leer beter omgaan met agile organisatie- & cultuurverandering, conflicten, leiderschap en communicatie. Welke patronen wil jij doorbreken om het agile en scrum werken echt te laten floreren?

Hoe beginnen?

Behoefte aan een scrumcoach? Neem contact met ons op, dan bespreken we graag uw wensen. Op basis van uw behoefte bekijken we samen wat een waardevol vervolg voor u is. Samen werken we naar succes!

Wat doet een scrumcoach

Verandering en vooruitgang realiseren!

Wat doet een scrumcoach? Een scrumcoach is een coach die zich richt op progressie, het ontdekken, ontwikkelen en toepassen van mogelijkheden die helpen bij het realiseren van effectieve scrumteams. Coaching is een gestructureerd en doelgericht proces, waarbij de scrumcoach op interactieve wijze aanzet tot effectief scrumgedrag. Daarbij kijkt een scrumcoach naar een breder spectrum dan alleen een scrumteam. Een scrumcoach richt zich op het hele systeem van gedragingen, verantwoordelijkheden, processen en structuur die effectief en succesvol scrummen mogelijk maken binnen een organisatie. Jij staat echter aan het roer van de veranderingen. Een scrumcoach is in jouw veranderproces een mentor, spiegel, sparringpartner en een ervaringsdeskundige die zijn visie en kennis met jou deelt.

Wie coacht de scrumcoach?

Van scrumteam tot manager

Wie heeft welke hulp nodig? Elke situatie vraagt om een andere aanpak. Ben jij een leidinggevende die voor het eerst te maken krijgt met scrum of ben je een ervaren scrumteam dat vastgelopen is? Een coachtraject is nooit standaard in te vullen. Wie kan de scrumcoach coachen?

  • Scrum masters
  • Product owners
  • Scrumteams
  • Managers en leidinggevenden

  • Er volgt altijd eerst een intake om te bepalen wat de coachbehoefte is. Van daaruit gaan we samen verder en bepalen het vervolgtraject op basis van de behoefte die gedurende het coachtraject zichtbaar wordt.

Stijlen van een scrumcoach

Een scrumcoach kan verschillende stijlen hanteren

Er zijn verschillende manieren om een coachee verder te helpen. Door te inspireren, training, voordoen, samen doen en zelf doen, maar ook door kennis en ervaringen te delen. Een scrumcoach kan verschillende stijlen hanteren in zijn coachtraject. Een aantal voorbeelden zijn:
  • Vragen stellen: Onderzoekende vragen stellen en aanzetten tot nadenken en actie.